Δωρεάν μεταφορικά για όλες τις παραγγελίες άνω των 70€.

Η δουλειά μας ξεκινά από το χωράφι. Με κυριότερο μέλημα τη διατήρηση της ισορροπίας στο έδαφος, καλλιεργούμε εφαρμόζοντας όλες τις τεχνικές που απαιτούνται γι’ αυτό, και με την ελάχιστη χρήση μηχανών.

Η συγκομιδή γίνεται με το χέρι και τη σωστή στιγμή. Συλλέγονται μόνο τα κατάλληλα φυτικά τμήματα από κάθε είδος και αυτά στο συντομότερο δυνατό χρόνο, μεταφέρονται στο χώρο της διαλογής. Εκεί ξεκινά ένας δεύτερος κύκλος χειρισμών, με πρωτεύον στάδιο αυτό της αποφύλλωσης.

Πρόκειται για τη διαδικασία κατά την οποία διαχωρίζονται τα φύλλα ή τα άνθη από το βλαστό και ουσιαστικά τη μοναδική επεξεργασία που υφίστανται τα βότανά μας. Γίνεται εξολοκλήρου με το χέρι για να αποκλειστεί η υποβάθμιση των βοτάνων από μηχανική καταπόνηση. Με προσοχή, μεράκι και υπομονή.

Ακολουθεί η αποξήρανση, δηλαδή η φυσική διεργασία, κατά την οποία απομακρύνεται το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας που περιέχεται στα φρέσκα βότανα.Για να το πετύχουμε, χρησιμοποιούμε ένα σύγχρονο ηλεκτρικό ξηραντήριο, το οποίο μας επιτρέπει να ελέγχουμε με ακρίβεια όλες τις κρίσιμες παραμέτρους, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις απαιτήσεις κάθε βοτάνου.

Μετά τους απαραίτητους ελέγχους υγρασίας και την εφαρμογή της τελευταίας διαλογής, εμείς οι ίδιοι συσκευάζουμε τα βότανά μας αεροστεγώς και τα αποθηκεύουμε σε χώρο προστατευμένο από το φως και την υγρασία.