Δωρεάν μεταφορικά για όλες τις παραγγελίες άνω των 70€.

Oλόκληρο φύλλο – Ολοκληρωμένη απόλαυση.

Τα βότανά μας προσφέρονται σε ολόκληρα μέρη. Φύλλα, άνθη ή ρίζες. Δεν τα τρίβουμε, ούτε τα στριμώχνουμε σε φακελάκια. Εμμένουμε στην επιλογή μας αυτή, προς όφελος της γεύσης, του αρώματος και της ουσίας των βοτάνων μας, που θα υποβαθμίζονταν στο δρόμο της επεξεργασίας.

Τα ολόκληρα φυτικά μέρη έχουν καλύτερη γεύση, περισσότερες δραστικές ουσίες, καλύτερη τιμή, και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Να γιατί υποστηρίζουμε τα παραπάνω:

Καλύτερη γεύση – Kαλύτερη ποιότητα
Τα έτοιμα φακελάκια περιέχουν βότανα που έχουν θρυμματιστεί ή τουλάχιστον έχουν υποστεί αρκετή επεξεργασία ώστε να συσκευαστούν. Θεωρούμε ότι η μηχανική επεξεργασία οδηγεί σε οξείδωση των ευεργετικών αιθερίων ελαίων και ποιοτική -γευστική υποβάθμιση. Τα ολόκληρα φύλλα ή άνθη βοτάνου αντιθέτως, εφόσον αποθηκευτούν σωστά, κρατούν τη μυρωδιά, τη γεύση και τα δραστικά τους συστατικά σχεδόν αναλλοίωτα μέχρι τη στιγμή που θα τα σπάσουμε ελαφρώς μέσα στην παλάμη μας, πριν ακριβώς τα χρησιμοποιήσουμε.

Καλύτερα για το περιβάλλον
Το οικολογικό αποτύπωμα είναι πολύ μικρότερο. Σε αντίθεση με τα βότανα που πωλούνται σε φακελάκι έτοιμο για χρήση, τα συσκευασμένα ολόκληρα τμήματα βοτάνων δεν απαιτούν πολύπλοκη συσκευασία (η οποία συνήθως είναι και επαναχρησιμοποιούμενη) και σε αντίθεση με τα έτοιμα φακελάκια, παράγουν σημαντικά λιγότερα απορρίμματα (βλεπε χαρτί, συνδετήρας, κορδόνι, κουτί και νάυλον γύρω απο το κουτί) και απαιτούν πολύ λιγότερη κατανάλωση ενέργειας για να γίνουν “τελικό προϊόν”.

Καλύτερη τιμή
Η τιμή στα ελεύθερα ολόκληρα φύλλα ή άνθη καθορίζεται ανάλογα με το βάρος τους –μόνο ένα με δύο γραμμάρια χρειάζονται για κάθε φλιτζάνι βοτανικού ροφήματος – κοστίζοντας πολύ λιγότερο από τα έτοιμα συσκευασμένα φακελάκια, που δεν είναι το βάρος αυτό που καθορίζει την τελική τους τιμή.

ολόκληρο φύλλο
βοτάνου
σκόνη & υπολείμματα
βοτάνου